إجتماع شباب الحرفين بكنيسه الشهيده دميانه
♥ ♥ ♥ ╔╦╦╦═╦╗╔═╦═╦══╦═╗♥ ♥ ♥
♥ ♥ ♥ ║║║║╩╣╚╣═╣║║║║║╩╣♥ ♥ ♥
♥ ♥ ♥ ╚══╩═╩═╩═╩═╩╩╩╩═╝♥ ♥ ♥
.
عزيزي الزائر انت غير مسجل معنا يمكنك الانضمام للجسد عن طريق التسجيل معنا
مواعيد الاجتماع الساعه 4:00 مسائا




انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

إجتماع شباب الحرفين بكنيسه الشهيده دميانه
♥ ♥ ♥ ╔╦╦╦═╦╗╔═╦═╦══╦═╗♥ ♥ ♥
♥ ♥ ♥ ║║║║╩╣╚╣═╣║║║║║╩╣♥ ♥ ♥
♥ ♥ ♥ ╚══╩═╩═╩═╩═╩╩╩╩═╝♥ ♥ ♥
.
عزيزي الزائر انت غير مسجل معنا يمكنك الانضمام للجسد عن طريق التسجيل معنا
مواعيد الاجتماع الساعه 4:00 مسائا


إجتماع شباب الحرفين بكنيسه الشهيده دميانه
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
الزوار
مرحبا أيها الزائر الكريم, قرائتك لهذه الرسالة... يعني انك غير مسجل لدينا في الموقع .. اضغط هنا للتسجيل .. ولتمتلك بعدها المزايا الكاملة, وتسعدنا بوجودك

اول طبق رز بالبهارات بس بجد جاامد

اذهب الى الأسفل

اول طبق رز بالبهارات بس بجد جاامد Empty اول طبق رز بالبهارات بس بجد جاامد

مُساهمة من طرف Rina Love الأربعاء 30 سبتمبر 2009, 2:54 pm

بصوا يا سيداتى الجميلات (و المنز ممكن يتعلموا برضه ما يضرش...نحن فى خدمة الجميع [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] )

اول طبق
رز بالبهارات
و اللوز انما ايه!!! و ممكن يتعمل مع اكل صيامى او فطارى
(آه على فكره لو اتزنقت هاقلب الشريط انجليزى و اتصرفوا انتوا بقي)


المجادير:

+ كبايه و نص رز بسماتى
+ 3 معلقه زيت vegetable or canola oil
+ حوالى 50 جرام لوز (مايكونش متحمص و يكون متقطع شرايح رقيقه. عيجولوا عليه إهنه slivered almonds)
+ بصلتين حجم متوسط halved then thinly sliced يعنى يكونوا متقطعين على شكل هلال صغنن و رقيق
+ فصين توم كبار مفرومين
+ حتة جنزبيل ginger طولها حوالى 5سم متقشره و مبشوره
+ معلقة و نص صغيره قرفه (teaspoon)
+ ربع معلقه cardamom (متهيألي ده حبهان مش كده؟)
+ 6 حبات قرنفل 6 whole cloves
+ ربع معلقه شطه لو تحبوا. انا شخصيا مش باحطه لو الاكل لينا احنا بش لأنى مش بحب الشطه.
+ 2 كبايه شوربة خضار (باعملها انا بمكعبات هنا اسمها فيجيتا. او ممكن تستعملوا ميه بس. لو فطارى يجنن بشوربة الفراخ)
+ نص كباية لبن جوزة الهند coconut milk
+ حوالى نص كبايه currants (زى الزبيب بس صغنون اوى و طعمه جميل)
+ كسبره خضرا chopped


الطريجه:


+ الرز يتغسل بميه بارده لغاية ما الميه تنزل منه clear
+ سخنى 2 معلقه زيت على نار متوسطه و حمرى اللوز لغاية لونه ما يتغير (حوالى 3-4 دقايق)
+ شيلي اللوز من الزيت بمعلقه slotted و سيبيه على ورق يمتص الزيت الزياده على جنب
+ حطى معلقة الزيت التالته فى الحله مع بقايا الزيت اللي حمرتي فيه اللوز و لما يسخنوا تانى حطى البصل و على التار سنه و سيبيه 10 دقايق مع التقليب لغاية ما يبقي سوفت و لونه golden
+ وطى النار خالص و حطى التوم و الجنزبيل و القرفه و الcardamom و القرنفل ( و الشطه لو هتستعمليها) و قلبي كل الشغلانه دى دقيقتين كده
هتلاقوا ريحه تخبل طالعه من الحله!!! بموت فيها!!!

+ دلوقت حطى الرز المغسول المتصفى ع الخلطه اللي فى الحله و قلبي على نار متوسطه لغاية ما الرز يختلط بالهيصه اللي فى الحله و يتغطى بيها تمام! حوالي كده 2-3 دقايق

+ حطى الشوربه او الميه و بعدين لبن جوزة الهند و شويه ملح و فلفل و قلبى

+ على النار لغاية ما يبتدى يغلى و بعدين وطى خاااالص....النار مش انتى.... و غطى الحله و سيبيه 10-15 دقيقه لغاية ما يشرب الميه
+ شيلي من ع النار و شيلي الغطاء و حطى الcurrants و غطى تانى لمدة 5 دقايق.
+ شيلي الغطا تانى و حطى الكسبره الخضرا و قلبي بشوكه عشان الرز ما يلزقش فبعضه.
+ لما تيجى تقدميه حطى اللوز ع الوش.

فى الصيام بيبقي رائع مع مسقعه!
و فى الفطار باعمل معاه ضانى cutlets متحيأه بلمون و زيت زتون و توم و كمون...و مشويه او متحمره فشوية زيت صغننين خالص.



كلوا و ادعوا لى. [img:9e46][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

ولا تلاقيكوا هتدعوا عليا انشاء الله....أكله نصها من اليمين للشمال و النص م الشمال لليمين... و شيلي الغطا...حطى الغطا...على النار ...وطى النار!!![ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

بس يستاهل صدقونى! احلى رز[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

اه بس لو حد ينوبه في ثواب و يقوللى الحاجات اللي انا كتبتها بالانجليزى معناها ايه بالعربى يكون مشكور

Rina Love
Rina Love
مراقب
مراقب

انثى
الاسد

عدد الرسائل : 145
العمر : 30
الأسم بالكامل : ايرينى
نقاط : 11263
تاريخ التسجيل : 15/06/2009

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى